γνωμικα

Γνωμικολογικον

Αποφθέγματα, Γνωμικά,  Αφορισμοί, Ρητά, Παροιμίες και άλλα
www.gnomikologikon.gr
 


My "other" sites:

Oliver Sacks

Όλιβερ Σακς, 1933-2015 , Βρετανός νευρολόγος
Oliver Sacks βιογραφικόΥπήρξε καθηγητής νευρολογίας σε διάφορα πανεπιστήμια στην Αμερική. Δημοσίευσε βιβλία που έγιναν μεγάλες επιτυχίες αρχίζοντας με έργα που περιέγραφαν κλινικές περιπτώσεις ασθενών του.
Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι η “Musicophilia” (2007), “Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυνάικα του με ένα καπέλο” (1985) και το “Awakenings” (1973, Ξυπνήματα) που έγινε και ταινία το 1990.

Αριθμός Αφορισμών: 5Αναγνώσεις: 1,714

Αφορισμοί

Για τους νευρολόγους, φυσιολογικός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που ξέρει από πού έρχεται, έχει ένα παρελθόν, τοποθετείται στο χρόνο. Θυμάται τη ζωή του και όλα όσα έμαθε. Έχει επίσης ένα παρόν, μια ταυτότητα. Τέλος έχει ένα μέλλον, δηλαδή έχει σχέδια.


άρεσε σε 29
Αν ένας άνθρωπος έχει χάσει ένα πόδι ή ένα μάτι, γνωρίζει πως έχει χάσει ένα πόδι ή ένα μάτι. Αλλά αν έχει χάσει έναν εαυτό -τον εαυτό του- δεν μπορεί να το ξέρει, γιατί δεν είναι πια εκεί για να το ξέρει.


άρεσε σε 11
Εξετάζοντας την ασθένεια, αποκτούμε γνώση για την ανατομία και τη φυσιολογία της ασθένειας. Εξετάζοντας το άτομο με την ασθένεια, αποκτούμε γνώση για τη ζωή.


άρεσε σε 9
Μιλάμε όχι μόνο για να πούμε σε άλλους ανθρώπους τι σκεφτόμαστε, αλλά επίσης για να πούμε στον εαυτό μας τι σκεφτόμαστε. Η ομιλία είναι μέρος της σκέψης.


άρεσε σε 6
Η ευχαρίστηση που μας δίνει η μουσική προέρχεται από το μέτρημα, ένα υποσυνείδητο μέτρημα. Η μουσική δεν είναι παρά υποσυνείδητη αριθμητική.


άρεσε σε 4


GoogleΠαρόμοιες πηγές

 Stephen Hawking

 Kenneth Tynan

 Sir Fred Hoyle

 James Jeans

 Oliver Sacks

 Halford Mackinder

 Thomas Jones

 Ben Fletcher

 Ernest Rutherford 
Δεν απαγορεύεται η αντιγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας!
To σωστό όμως είναι να αναφέρεται πάντα η πηγή.
Creative Commons License    This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

2008-2017: Manolis Papathanassiou