γνωμικα

Γνωμικολογικον

Αποφθέγματα, Γνωμικά, Αφορισμοί, Ρητά, Παροιμίες και άλλα
www.gnomikologikon.gr
 


My "other" sites:

Alberto Moravia

Αλμπέρτο Μοράβια, 1907-1990 , Ιταλός συγγραφέας
Alberto Moravia βιογραφικόΤα έργα του περιστρέφονται γύρω από θέματα όπως η αποξένωση, η σύγχρονη σεξουαλικότητα, ο υπαρξισμός.
Τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι το πρώτο του «Οι Αδιάφοροι» (1929), καθώς και τα: «Ο κομφορμιστής» (1947), «Η Περιφρόνηση» (1954), «Η Πλήξη» (1960). Κάποια από αυτά έγιναν και πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες.
Η αντιφασιστική του ιδεολογία και τα δυνατά και μοντέρνα θέματά του έκαναν τα έργα του πολύ δημοφιλή. Ήταν ίσως ένας από τους πνευματικούς ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ευρωπαϊκή κουλτούρα του δεύτερου μισού του 2οου αιώνα.

Αριθμός Αφορισμών: 7Αναγνώσεις: 5,690

Αφορισμοί

Για να κερδίζεις λεφτά χρειάζεται ταλέντο, αλλά για να ξοδεύεις λεφτά χρειάζεται κουλτούρα.


άρεσε σε 142
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μη ζηλεύεις ένα φίλο που είναι ευτυχισμένος από το να είσαι γενναιόδωρος προς ένα φίλο που είναι δυστυχισμένος.


άρεσε σε 39
Όταν δεν είσαι ειλικρινής, πρέπει να υποκρίνεσαι. Και υποκρινόμενος στον εαυτό σου καταλήγεις να πιστεύεις τον εαυτό σου, και αυτό είναι η αρχή κάθε πίστης.


άρεσε σε 17
Ο μυθιστοριογράφος σου δίνει να δεις από την κλειδαρότρυπα αυτά που δεν μπορείς να δεις διαφορετικά.


άρεσε σε 9
Η ζωή είναι το τέλειο χάος για όλους, με μικρές παραλλαγές για τον καθένα. Στην ουσία, όμως, κάθε ζωή είναι όμοια με την άλλη, με την έννοια ότι κατά βάθος είναι μια λάθος ζωή.


άρεσε σε 8
Οι καλοί συγγραφείς είναι μονότονοι σαν τους καλούς συνθέτες. Προσπαθούν να τελειοποιηθούν στο ένα και μοναδικό θέμα για το οποίο έχουν γεννηθεί να κατανοήσουν.


άρεσε σε 5
Εν αρχή ην η πλήξις, κοινώς γνωστή ως «χάος». Ο Θεός βαρέθηκε την πλήξη και δημιούργησε τον ουρανό, τη γη, τα νερά, τα ζώα, τον Αδάμ, την Εύα. Και οι τελευταίοι, που βαρέθηκαν με τη σειρά τους στον Παράδεισο, έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό. Και ο Θεός τους βαρέθηκε και τους έδιωξε από τον Παράδεισο.


άρεσε σε 5
Παρόμοιες Πηγές Γνωμικών

Google
Παρόμοιες πηγές

 Unamuno

 Cesare Pavese

 Jacinto Benavente

 José Saramago

 Antonio Machado

 Italo Calvino

 Curzio Malaparte

 Pitigrilli

 Lampedusa

 Elsa Morante

 Italo Svevo

 
Δεν απαγορεύεται η αντιγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας!
To σωστό όμως είναι να αναφέρεται πάντα η πηγή.

2008-2017: Manolis Papathanassiou