Γνωμικολογικον

Αποφθέγματα, Γνωμικά, Αφορισμοί, Ρητά, Παροιμίες
 
 
 

Samuel P. Huntington
Σάμιουελ Χάντιγκτον, 1927-2008 , Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας
Samuel P. Huntington βιογραφικόΈγινε ευρέως γνωστός για τη μελέτη του «Η Σύγκρουση των Πολιτισμών» (1993) σχετικά με την παγκόσμια τάξη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι απόψεις που διετύπωσε σε εκείνη τη μελέτη εξακολουθούν να θεωρούνται ακριβείς και επίκαιρες.

Αριθμός Αφορισμών: 6Αναγνώσεις: 1,523

Αφορισμοί

Η Δύση κυριάρχησε στον κόσμο όχι με την υπεροχή των ιδεών της ή των αξιών ή της θρησκείας, αλλά μάλλον με την υπεροχή της στην εφαρμογή οργανωμένης βίας. Οι δυτικοί συχνά ξεχνούν αυτό το γεγονός, οι μη δυτικοί, ποτέ.


άρεσε σε 15
Πολύ περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο απασχολούν τα σπορ παρά τα ανθρώπινα δικαιώματα.


άρεσε σε 10
Η θεωρία μου είναι ότι η θεμελιώδης πηγή συγκρούσεων στο νέο κόσμο δεν θα είναι πρωτίστως ιδεολογική ή πρωτίστως οικονομική. Οι μεγάλοι διχασμοί στην ανθρωπότητα και οι κύριοι λόγοι συγκρούσεων θα είναι πολιτισμικοί.


άρεσε σε 9
Το βασικό πρόβλημα της Δύσης δεν είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. Είναι το ίδιο το Ισλάμ, ένας πολιτισμός διαφορετικός, του οποίου οι λαοί είναι πεπεισμένοι για την ανωτερότητα της κουλτούρας τους και έχουν εμμονή με την κατωτερότητα της δύναμής τους.


άρεσε σε 6
Θα πάρει πολύ καιρό και σίγουρα η Δύση θα παραμείνει ο κυρίαρχος πολιτισμός για μεγάλο διάστημα μέσα στον επόμενο αιώνα, αλλά η παρακμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.


άρεσε σε 4
Οι αρχιτέκτονες της ισχύος των ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν μια δύναμη που θα μπορεί να είναι αισθητή αλλά όχι ορατή. Η εξουσία παραμένει δυνατή όσο μένει στο σκοτάδι. Όταν εκτίθεται στο φως της ημέρας, αρχίζει να εξατμίζεται.


άρεσε σε 4
Παρόμοιες Πηγές ΓνωμικώνΜανώλης Παπαθανασίου   2008 – 2018


Παρόμοιες πηγές

 Elbert Hubbard

 Eleanor Roosevelt

 Marshall McLuhan

 Laurence J Peter

 Joseph Campbell

 Helen Keller

 Austin O'Malley

 Stuart Chase

 Margaret Mead

 Russell Lynes

 Overstreet

 Logan P. Smith

 Stanley Horowitz

 Halford Mackinder

 Derek Bok

 Bruce Lansky

 William D. Howells

 Howard Thurman

 Wallace Sayre

 George Zipf